Vegan Glutenfree Falafel mix
Összetevők: csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, vöröshagyma granulátum, tengeri só, őrölt koriander, inaktív élesztőpehely, petrezselyem, őrölt római kömény, fodormenta levél, csomósodást gátló anyag (nátrium hidrogén karbonát), fokhagymapor.
Energia 100g-ban:
Energia(KJ) |
1 288.0 kJ / 305.0 KCAL
|
---|---|
Zsír |
3.4 g
|
Amelyből telített zsírsavak |
0.3 g
|
Szénhidrát |
44.9 g
|
Amelyből cukrok |
3.0 g
|
Só |
3.5
|
Fehérje |
18.9 g
|
Allergén info: nyomokban zellert tartalmazhat.
Vegabond falafel fasírtpor – gluténmentes változatban!
Készítsd el a Közel-Kelet egyik legjellegzetesebb, kellemesen fűszeres ételét, a falafelt, aminek az alapja a csicseriborsó. Humusz mellé, pitával, vegán fokhagymás joghurttal, friss salátával és zöldségekkel is tálalhatod.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben – őzgerinc vagy egyéb sütőformában – is megsütheted.
Elkészítési javaslat: 200g keveréket kb. 220ml vízzel összekeverjük majd 6-8 percig állni hagyjuk hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak. Ezt követően nedvesített kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük. A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben őzgerinc vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.