Eritrittel, steviaval és glicinnel* édesítve.
Allergének: tojás és dió.
Bűntudatmentes termékcsalád tagjaként ez a csupa csoki brownie azoknak készült, akik már leszoktak a finomított kristálycukorról és nem szeretik a nagyon édes (gejl) sütiket.
A brownie összetevői: cékla, tojáslé, kókuszolaj, étcsokoládé (kakaómassza, édesítőszerek [eritrit (28%), steviol glikozidok (0,02%)], kakaóvaj, emulgeálószerek [napraforgó lecitin, poliglicerin-poliricioleát], aroma, kakaó szárazanyag az étcsokiban legalább 70%), lenmagliszt, bambuszrost, kókuszliszt, útifűmaghéjliszt, dió, holland kakaópor, glicin, térfogatnövelőszer: nátrium-hidrogén karbonát, stevia, só, tartósítószer (K-szorbát, Ca-propionát).
Hűtést igényel!
Tápérték 100g termékben: energia 1354kJ (322,4 kcal), zsír 25g, ebből telített zsírsavak 4,1g, szénhidrát 9,1g, ebből cukor 2,8 g, poliolok 3,9 g, fehérje 8,9 g, rost 8,2g, só 0,1g.
Kiszerelés: 4 darab 100 grammos süti műanyag visszazárható dobozban.
Gluténmentes üzemben készült.
*Ha még nem ismered a Glicint: ez egy természetes aminosav. Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó – szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó – sütik és hasonlók édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja. Forrás: https://www.gal.hu/GAL-Glicin-250g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.