Céljaink

Célunk, hogy segítsünk a hétköznapi mentes táplálkozás terén, válassz minket és tudj meg többet a mentes életről oldalainkon, vagy vásárolj webshopunkban!

 

A gluténmentes étrend megköveteli a teljes keresztszennyeződés-mentességet, ezért nem szabad összemosni más ételallergiával vagy intoleranciával. Ez nem jelenti azt, hogy azokra nem kell tekintettel lenni, sőt… Nézd meg webshopunk, videóink! Nagyon fontos a tudatos táplálkozás, főként, ha egészségügyi ok áll a háttérben. Nálunk könnyen választhatsz, ha akár tejfehérje-, laktózmentes terméket keresel, vagy ha vegetáriánus, esetleg vegán vagy.

A lényeg, hogy bármilyen mentest keresel, itt biztos lehetsz benne, hogy GLUTÉNMENTES is. Miért? Mert pont ez a célunk, hogy hátradőlhess és bármelyik terméket betehesd a kosárba az apró betűk böngészése nélkül.

Sajnos nagyon sok mentesnek hirdetett webshop, étterem, gyorsétterem, étel-házhozszállítás teljesen megtévesztően használja a „mentes” kifejezést és a gluténmentes szót, kiderül, hogy az étel – jobb esetben nyomokban – igenis glutént tartalmaz, vagy a konyha gluténnal szennyezett! Néha az is napvilágot lát, hogy azt se tudják, a laktózmentes nem tejmentest jelent…

Ezen terület szabályozási hiányosságait nem ecseteljük. Sajnos életveszélyes, hogy nagy láncolatok kamu gluténmentes menüket hirdetnek, vagy mentes webshopokon nyomokban glutént tartalmazó ételeket reklámoznak gluténmentesként.

Ha Te is cöliákiában, vagy más mentes táplálkozásban érintett vagy, akkor tudod milyen nehéz amúgy is. Mennyire felháborító a helyzet ilyen területen, hány étterem és cukrászda használja a búzakalász áthúzva jelet [gluténmentes jelölés] úgy, hogy az egész helyen gluténnal dolgoznak. Milyen kevés és drága termék áll rendelkezésre, vagy milyen bosszantó, hogy egy allergén információt nem tudnak ráírni számos termékre.

Dőlj hátra, és termékeink megvásárlásával nyugodtan éld tovább mentesen az életed!