ÁLTALÁNOS TANÁCSOK REPÜLŐVEL, GYEREKKEL, SZÁLLODÁBAN
A legtöbb hotel a svédasztalnál készül előrecsomagolt pékáruval. Sajnos a többi termék viszont tiltólistás, akármilyen szemet gyönyörködtető, hatalmas a választék. Ha van kint gyümölcs, biztos megoldás olyat választani, amit megpucolhatsz, mint a banán, alma, narancs. Amit felvágtak, azt nem tudhatod, hogy gluténmentes – vidd fel a szobádba, vagy kérd meg a pincért, hogy mossa meg. Itt nincs olyan, hogy ciki. Inkább az a ciki, hogy itt tart az élelmiszeripar és a vendéglátás.
A joghurtok között néha találni olyat, ami mentes. A vacsoránál nincs opció, ott el kell készíttetni külön serpenyőben az ételt. A legtöbb helyen gluténmentes tészta/kenyér és morzsa rendelkezésre áll. Egy jó séf húsból, zöldségből pedig csodákat képes művelni, gyermekeknek a rántott csirke rizzsel (át kell mosni, ha nem gluténmentes) vagy rák sültkrumplival maga a csoda. Itt is figyeljünk a fűszerekre, erre mindig hívjuk fel a séf figyelmét, hogy minden egyes alapanyag gluténmentes kell legyen, inkább csak sózzon mint, hogy kockáztassunk.
A gluténmentes étkezés vendéglátó egységben, ami nem dedikáltan gluténmentes (néha abban is) nagyfokú bizalom. Itt nem tudsz mást tenni – erről részletesebben a Gluténmentes konyha – éttermek, vendéglátás rovatban.
UTAZÁS REPÜLŐVEL – SZÁLLÁS SZÁLLODÁBAN
- több beszélgetés és kulturális ismeret, felfedezheted mi a gluténmentesség az adott régióban;
- színes ízek, új élmények;
- kiszolgálás és kényelem, és pár nap után már a hotel étterme megszokja és figyel;
- gluténmentes hotelben igazán kényelmes étkezés.