Barion Pixel

Gluténmentes és alakformáló étkezés

LAPOS HAS TÖBB ROSTTAL? MIÉRT NE, HA MÉG FINOM IS?

Legjobb rostforrások a gluténmentes (GM) étkezésben:

  • füge, málna, aszalt szilva, avokádó,
  • babok, lencse,
  • mandula és olajos magvak,
  • útifű-maghéj, quinoa, barna rizs,
  • extra rosttartalmú Berrie ital (6,4 g rost/ 100 ml) – a bogyós gyümölcsöknek magas az antioxidánstartalmuk és tele vannak rosttal is, télen se mondj le róluk.

Figyeld az allergén infókat, csak GM üzemben készült terméket válassz, a hüvelyesek, magvak és a rizs is tartalmazhat nyomokban glutént. A rostszegény étrend elhízáshoz, magas vérzsírszinthez, de akár komolyabb betegségekhez is vezethet.

AZ ÉTKEZÉS LEHET GYORS, DE A SZÉNHIDRÁT LEGYEN LASSÚ!

  1. LASSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK:
    zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, durum tészta, barna vagy basmati rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina, köles, zab.

    A lassú felszívódású szénhidrátok (összetett szénhidrátok) hosszú láncolatú cukrokból állnak, és lassan emésztődnek, ezáltal nem okoznak kiugró inzulinszintet, (az inzulin a vércukorszint emelkedésének kompenzálásáért és a szénhidrát megfelelő helyekre elszállításáért felelős hormon); a vércukor állandó marad, és tovább érezzük magunkat jóllakottnak.

  2. GYORSAN FELSZÍVÓDÓ SZÉNHIDRÁTOK:
    gyümölcsök, burgonya, kukorica, tejtermékek és a fehér rizs.

    Ezzel szemben a gyors cukrok (egyszerű szénhidrátok) hirtelen megemelik az inzulinszintet, és magassá válik a vércukorszintünk is.

GLUTÉNMENTES, VEGÁN ÉS ALAKFORMÁLÓ MENÜ

Fontos megjegyezni, hogy minden ember egyedi, és az alakformáláshoz vezető út mindenkinél eltérő lehet. Érdemes szakemberrel, például táplálkozási szakértővel vagy személyi edzővel konzultálni, hogy személyre szabott terveket készítsenek az egészséges és céljaidnak megfelelő táplálkozáshoz és testmozgáshoz.

Ha téged is érint a cöliákia, vagy csak kipróbálnád a gluténmentes táplálkozást, vásárolj nálunk vagy látogass el budapesti shopunkba (1132 Budapest, Csanády u. 4/B.). 

Ha hiányolsz valami infót, ami még segíthet: lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk!

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük