Összetevők: csicseriborsó liszt (55%), tápióka keményítő, stabilizátorok (guargumi, xantángumi), antioxidáns (E306).
Energia 100g-ban:
Energia 1473 kJ / 349 kcal
Zsír 3,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 63,0 g
amelyből cukrok 1,9 g
Rost 8,3 g
Fehérje 12,0 g
Só 0,07 g
Allergén info: nincs.
Felhasználási javaslat: 20 dkg csicseri tarhonya
2 ek napraforgóolaj
5,5 – 5,7 dl víz
2 tk só
Elkészítés 1. lépés A tarhonyát megpirítjuk az olajon, majd felöntjük 5,5-5,7dl forró vízzel, és megsózzuk.
2. lépés Fedő alatt, kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a folyadék nagy része eltűnik alóla. Akkor elzárjuk alatta a gázt, egy konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk, hogy a maradék nedvességet még felszívja.
3. lépés Néha megkeverjük. Minél tovább hagyjuk így, annál szebb, gurulósabb lesz a tarhonyánk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.