Gluténmentes kelt tészta lisztkeverék. Glutenfree pastry flour.
Összetevők: Barnarizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Aranylenmagliszt Energia 100g-ban:
Allergén info: nem tartalma allergént.
Receptek:
Hozzávalók: 330g liszt, 330g langyos víz, 7g porélesztő, 7g só, 10g margarin vagy olivaolaj.
– a margarin és olívaolaj ízlés szerint elhagyható
Elkészítés: A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban. Ezután a langyos vizet és a margarint hozzáadjuk. Gépi dagasztóval 5 percig dagasztjuk,vagy kézzel dagasztjuk
egy tálban amíg összeáll.
Bagett, Kifli esetében a tálból kivéve 6 részre osztjuk a tésztát és megformázzuk bagett vagy kifli alakúra.Ezután meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Amikor megkelt, közvetlen a sütés előtt lekenjük olivaolajjal. 220 fokon légkeverésen előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni.
Pizza esetében a tésztát dagasztás után három részre osztjuk és kör alakban kinyújtjuk. Tepsire helyezük és meleg helyen 30percig kelesztjük.Miután megkelt lekenjük olivaolajjal és
megkenjük paradicsom szósszal és feltétekkel.220 fokon 13-15 percig sütjük őket, amíg szépen lepirulnak.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Pogácsa esetében a tésztát dagasztás után 2 cm vastagra kinyútjuk bevágjuk és kiszaggatjuk. Tepsire hellyezük majd meleg helyen 20 percig kelesztjük.
Miután megkelt, lekenjük olivaolajjal és megszórjuk sajttal. 220 fokon alsó-felső fokozaton 12-14 percig sütjük amíg szépen lepirulnak.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Csiga esetében só helyett 10g édesítőt rakunk a tésztába. Dagasztás után a tésztát téglalap alakúra elnyújtjuk. Lekenjük olajjal és megszórjuk a kedvenc feltétünkkel.
Szorosan feltekerjük, majd az egész rudat újból leolajjozzuk és 3 cm szélesen felszeleteljük. A csigákat tepsire helyezzük majd óvastosan tenyérrel lenyomjuk őket és hagyjuk
meleg helyen kelni 20 percig. Előmelegített sütőben 220 fokon légkeverésen 12-15 percig sütjük.
Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.