Összetevők: Uborka 45% (szulfitokat tartalmaz), Ivóvíz, Cukor, Ételecet, Gyöngyhagyma (szulfitokat tartalmaz), Édes paprika, Étkezési só, Fűszerek (mustármagot tartalmaz)
Energia 100g-ban:
Energia 155 kJ/36 kCal
Zsír 0.5 g
amelyből telített zsírsavak 0.1 g
Szénhidrát 8.2 g
amelyből cukor 7.3 g
Fehérje 0.5 g
Só 1.2 g
Élelmi rost g
Allergén info: Nyomokban tojást, tejet (és laktózt), szójababot, zellert és szezámmagot tartalmazhat.
Felhasználási javaslat: A legjobb uborka, kicsi és kellemes savanyúság, mindenhez illik. Uborkából készült savanyúság nem hiányozhat egyetlen konyhából sem. Nemcsak egy klasszikus zöldséges saláta hozzávalójaként, hanem felkarikázva vagy csíkokra vágva egy házi hamburger ízét is remekül kiegészíti. Kínáljuk falatkaként fogpiszkálóra tűzve sajttal, sonkával esetleg hallal – gusztusos és finom. Ha hideg felvágottakból készítünk vacsorát, akkor se feledkezzünk meg róla, hanem tegyük az étkező asztalra.
Már az első falat után érezni lehet, hogy a bébiuborka savanyúság ízvilága egyedi. Ezt a hatást a különlegesen összeállított páclének köszönheti, amelynél nagyon figyelünk a különféle hozzávalók, többek között az ecet, a mustármag, a cukor és a fűszerek helyes arányára. A páclét a válogatott méretű, ujjnyi hosszúságú uborkák teszik teljessé, amelyeket úgy pácolunk, hogy az ízük remek legyen, de az uborka húsa roppanós maradjon.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.