Összetevők: tápióka keményítő (100%)
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1491kJ / 351kcal
Zsír 0,1g
amelyből telített zsírsavak 0,0g
Szénhidrát 87,0g
amelyből cukrok 0g
Rost 0g
Fehérje 0,03g
Só 0,01g
Allergén info: nincs allergén.
Felhasználási javaslat: A tápióka gyökeréből (Manihot esculenta) származó, gluténmentes keményítő. Sűrítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet. Elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni. Számos felhasználási területe van, főként az élelmiszeriparban és a konyhában. A tápióka keményítő használata különféle ételekben, például gombócok, gyümölcslevesek és rizsfélék esetében is előfordul, mivel sima, lágy textúrát és kellemes állagot biztosít.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.