Összetevők:zabpehelyliszt
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek, kelt tészták készítésére nem alkalmas.
Energia 100 g-ban:Energiaérték:1507 kJ / 360 kcalZsír:6,8 g- amelyből telített zsírsavak:1,3 gSzénhidrát:63,5 g- amelyből cukor:1,1 gFehérje:12,0 gSó:<0,1 g
Allergén info: Gluténmentes. Teljesértékű gabonaliszt. Magas rosttartalom.
Fogyasztási javaslatok: Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más liszttel (durumliszt), mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza, ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.