Összetevők:szójabab* (46,5%), víz, só
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Természetes módon fermetált. A japán “tamari” szó a “tamaru” szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 301 kJ / 72 Kcal |
Zsír: | 0 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 8 g |
– amelyből cukor: | 0,7 g |
Fehérje: | 9,7 g |
Só: | 15,5 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó! Felnyitás után hűtve tárolandó, 0-10°C-on.
Allergén info: nincs
Gluténmentes, bio.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.