Chickpea.
Összetevők: csicseriborsó
Energia 100g-ban:
Energia(KJ) |
1 412.0 kJ / 336.0 KCAL
|
---|---|
Zsír |
5.9 g
|
Amelyből telített zsírsavak |
1.2 g
|
Szénhidrát |
44.0 g
|
Amelyből cukrok |
3.2 g
|
Só |
0.1
|
Fehérje |
19.0 g
|
Allergén info: Allergénmentes.
Ettél már falafelt? Tudod miből készül? Bizony, csicseriborsóból! Máshol találkoztál már vele? Ha nem, itt az ideje, hogy beszerezd és összeismerkedjetek!
A vegetáriánusok körében igen népszerű, azonban nem csak nekik jó választás, hiszen nagyon egészséges és vitaminokban gazdag. Alapanyagként szolgál a humusz, valamint a falafel elkészítéséhez, de nagyon finom salátákban, currykben és levesekben is. Lisztjéből lepény készülhet.
Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de itthon is kezd népszerűvé válni. Érdemes fogyasztani, mert rosttartalma kiemelkedően magas, gazdag fehérjében és igen jelentős a foszfor, a kalcium és a magnézium tartalma.
Elkészítési javaslat: Áztasd be a főzést megelőző éjszakán, majd kb. 60 perc alatt főzd puhára. Ajánljuk salátákba, levesbetétnek, fasírtalapnak vagy pástétomnak.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.