French wheat.
Összetevők: hajdina.
Energia 100g-ban:
Energia(KJ) |
1 455.0 kJ / 343.0 KCAL
|
---|---|
Zsír |
1.7 g
|
Amelyből telített zsírsavak |
0.4 g
|
Szénhidrát |
71.0 g
|
Amelyből cukrok |
0.3 g
|
Só |
0.0
|
Fehérje |
9.1 g
|
Allergén info: Allergénmentes.
Kóstoltad már a hajdinakását? Nem is olyan régen még mindennapi étel volt, ma azonban kevéssé ismert étel az alapanyaga, a hajdina. Te mennyire ismered? 1 rész hajdinát 3 rész vízben kb. 25 perc alatt puhára főzünk majd köretként fűszerekkel hagymával ízesítve vagy édesen mézzel vagy mazsolával fogyaszthatjuk.
Ez az ázsiai eredetű gabonaféle igen sokrétűen felhasználható. Régebben leginkább kását készítettek belőle, azonban nem árt tudni, hogy köretként is igen finom, a magjából pedig liszt készülhet. Értékes vitamin forrás, valamint igen magas a rosttartalma is. A benne található szénhidrát több mint 60 százalékban keményítőt tartalmaz, további 20% pedig rost. Csaknem a teljes B-vitamincsoport megtalálható benne, illetve jelentős E-vitaminforrás. Kiváló antioxidáns, flavonoid és rutin (P-vitamin) is van benne.
Elkészítési javaslat: felhasználás előtt mosd meg alaposan, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 25 perc alatt főzd puhára. Köretként fűszerekkel, hagymával ízesítve, zakuszkával keverve, vagy édesen mézzel, mazsolával is fogyaszthatod.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.