Vegan Glutenfree rissole mix (india spice)
Összetevők: csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, hajdinaliszt, burgonyapehely, vöröshagyma granulátum, tengeri só, inaktív élesztőpehely, garam masala fűszerkeverék (3,6%) (őrölt koriander, őrölt gyömbér, őrölt feketebors, őrölt római kömény, csomósodást gátló anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, fokhagymapor).
Energia 100g-ban:
Energia(KJ) |
1 515.0 kJ / 359.0 KCAL
|
---|---|
Zsír |
3.1 g
|
Amelyből telített zsírsavak |
0.5 g
|
Szénhidrát |
58.5 g
|
Amelyből cukrok |
3.9 g
|
Só |
3.5
|
Fehérje |
16.7 g
|
Allergén info: allergénmentes.
India csodás ízei a konyhádban!
A garam masala az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai fűszerkeverék, így ezzel a gluténmentes fasírtporral igazi autentikus ízvilágot csempészhetsz az ételedbe. Rizzsel, indiai mártásokkal és naan kenyérrel ízletes, kiadós ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben – őzgerinc vagy egyéb sütőformában – is megsütheted.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.